ترافیک سنگین در محور اصلی مشهد - تهران از عصر امروز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر از عوامل برهم‌زننده نظم عمومی در بیمارستان فارسان علت اصلی حادثه هوایی و فوت خلبان در قزوین مشخص نیست اسامی لاک‌ها و محصولات غیرمجاز کاشت ناخن اعلام شد قتل در جگرکی سیار عبدل‌آباد بر سر دو دختر | قاتل مست بود آیا قاتل الهه حسین‌نژاد راننده اسنپ بوده است؟ قالیباف: سیاست‌های آمریکا در اجلاس بریکس به چالش کشیده شد ۳ کشته در پی تصادف در مسیر مشهد به سرخس اطلاعیه پلیس درباره بازسازی صحنه قتل الهه حسین نژاد ویدئو | آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های دولتی از هفته آینده جاده هراز یک طرفه شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی | تداوم هوای خنک در مشهد و بارش باران در سطح استان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ممنوعیت سگ‌گردانی با خودرو در تهران (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟  چند توصیه غذایی برای پیشگیری از سنگ کلیه آیا مصرف جگر خام باعث رفع کم‌خونی می‌شود؟
سرخط خبرها

۲۰ درصد زوج‌های ایرانی نابارورند | حرارت موبایل یکی از عوامل ناباروری در مردان

  • کد خبر: ۲۲۶۷۱۹
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
۲۰ درصد زوج‌های ایرانی نابارورند | حرارت موبایل یکی از عوامل ناباروری در مردان
دبیر انجمن ناباروری ایران با بیان اینکه ۲۰ درصد زوج‌های ایرانی در کشور نابارور هستند، گفت: حرارت موبایل و لپ تاب و مشاغلی مانند کار در نانوایی، جوشکاری و آجرپزی باعث ناباروری در مردان می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز حمید چوبینه روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری بیست و سومین کنگره سراسری انجمن علمی باروری و ناباروری ایران در جمع خبرنگاران در دانشگاه شهید بهشتی افزود: حرارت می‌تواند ارگان‌های بدن را تحت تاثیر قرار دهد، گذاشتن لپ تاپ روی پا یا قرار دادن موبایل روی شکم، نشستن زیاد، کار در نانوایی ها، جوشکاری ها، آجرپزی به اسپرم آسیب زده و میزان باروری را کاهش می‌دهد.

وی اظهار داشت: افزایش سن ازدواج به ویژه در زنان و تمایل به فرزنددار نشدن در ابتدای ازدواج از جمله موضوعاتی بوده که به ناباروری در جامعه دامن زده که با توجه بیمه‌ها به این مسأله درمان ناباروری با موفقیت‌ها و آمار زیادی در ایران درحال انجام است.

چوبینه به سطح امکانات کشور در زمینه درمان ناباروری اشاره کرد و اظهار داشت: امکانات باروری در کشور پیشرفته‌تر و هم وسیع‌تر شده است و به لحاظ تکنولوژی در زمینه باروری بسیار پیشرفت‌های حائز اهمیتی به دست آمده است همچنین به لحاظ پوشش جغرافیایی نیز در استان‌های مختلف مراکز درمانی ناباروری وجود دارد.

وی اظهار داشت: ناباروری و نداشتن فرزند مشکل جهانی است، در کشور ما به لحاظ موضوعات فرهنگی، تعداد ناباروری را در کشور بیشتر نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: زوجینی را می‌بینیم که با وجود آنکه قدرت باروری دارند، نمی‌خواهند بارور بشوند یا اساسا تمایلی به داشتن فرزند ندارند، این خطر فزاینده، به خصوص برای جوامعی که اهمیتِ داشتن فرزند برای آنها بسیار مهم است یا مثل کشور ما به سمت پیری جمعیت حرکت می‌کنند، بسیار جدی است که عمدتا دلایل اجتماعی و اقتصادی می‌تواند داشته باشد.

چوبینه درباره اینکه دانش پزشکی تا چه حد می‌تواند به افراد نابارور کمک کند، گفت: ۹۰ درصد کسانی که دچار انواع مشکلات مرتبط با ناباروری هستند و در سن باروری نیز قرار دارند، به کمک تکنولوژی‌های نوین که در کشور ما هم وجود دارد، امکان فرزندآوری پیدا می‌کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: علوم و تکنولوژی‌های پیشرفته به سطحی رسیده که حتی برای سخت‌ترین مشکلات ناباروری نیز راه حل‌هایی یافته است، علوم و تکنولوژی جدید کمک می‌کند زوجینی که در خانواده‌های خود تجربه تولد فرزند معیوب داشته‌اند، از تکرار این تجربه برای خود جلوگیری کنند.

پیری رحم نداریم

اشرف معینی دبیر علمی کنگره نیز با بیان اینکه پیری رحم نداریم و فقط مبتلایان به سرطان که رادیوتراپی می‌شوند، رحم شان پیر شده و امکان بارداری ندارند، گفت: افزایش سن در ناباروری مهمترین مسئله است، در دنیا سن اولین بارداری به علت مسایل اقتصادی، اجتماعی و ... بالا رفته بهترین سن بارداری ۲۴ تا ۳۰ سالگی است.

وی اظهار داشت: برخی زنان حوالی ۴۵ سال نزدیک یائستگی برای بارداری به ما مراجعه می‌کنند، بعد از ۳۷ سالگی کیفیت تخمک شدیداً بد می‌شود و خطر سقط بطور شدید افزایش می‌یابد.

معینی در مورد فریز تخمک ادامه داد: در دنیا بعد از ۳۸ سالگی به هیچ عنوان تخمک را فریز نمی‌کنند، زیرا شانس باروری پایین است.

بیست و سومین کنگره انجمن علمی باروری و ناباروری ایران با ارایه تازه‌ترین مطالب مربوط به ناباروری در دانشگاه شهید بهشتی برگزار است و بزرگداشت اولین نوزاد متولد شده به روش‌ای وی اف در ایران نیز برگزار است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->